Acte en memòria dels morts de la Guerra Civil i la repressió franquista en Viladecans.

El passat diumenge dia 7 d’abril de 2019 vam tenir el plaer de cantar a Viladecans en l’Homenatge als morts locals per la Guerra Civil i el Franquisme, celebrat al cementiri Municipal.

La cerimònia va ser solemne i emotiva i es va desenvolupar amb la lectura de poemes de Miquel Martí i Pol, Antonio Machado i del poeta local, Manuel Tosca, intercalats amb les nostres cançons interpretades a cappella i amb la col·laboració del grup La bona música així com amb la lectura dels noms de cadascuna de les 72 víctimes de la localitat.

Cal destacar també, el número de dansa d’una ballarina amb la música de la cançó “Al alba” de Luis Eduardo Aute. El silenci respectuós de totes les persones presents durant la seva representació va ser colpidor.

També voldríem esmentar els parlaments de la regidora de Cultura i l’alcalde de Viladecans, així com una ofrena floral al monument d’homenatge a les víctimes, de tots els grups polítics del consistori viladecanenc, excepte PP i C’s. Finalment, voldríem donar les gràcies al departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Viladecans per comptar amb nosaltres un altre cop.

Manel Sunyer