La història de la Coral Ressò

La Coral Ressò neix a Sant Boi de Llobregat amb la voluntat de ser un cor amateur, iniciant les seves actuacions l’any 1982. Avui continua sent un grup totalment amateur de gent que estima la música dirigit i portat per en Jaume Valero.

La música que interpreta es caracteritza per la seva heterogeneïtat: des de la polifonia medieval fins compositors contemporanis, sense oblidar la cançó popular i els estàndards americans. L’any 1995 participà en el festival Altaveu'95 de Sant Boi, en un concert conjunt amb el grup de jazz Aljama, que lidera Errol Woiski. L'any 2006 va oferir un seguit de concerts amb el musical "The Phantom of the Opera". El 2008 es va fer un concert de Jazz conjuntament amb el grup Delta Jazz Trio.

Des de sempre ha col·laborat amb altres corals catalanes i en diferents actes socials. Durant aquests últims anys s’ha dedicat a preparar novetats en referència al repertori coral (musicals, ritmes llatins, pop, rock, òpera, jazz, bossanova, etc.), sempre amb un caire modern i innovador sense descartar la recerca de noves fites.

Enregistraments de la Coral Ressò

En el decurs de la trajectòria musical, la Coral ha realitzat tres enregistraments: "Nadal, llum i misteri" de Francesc Vila (1988) i "Bon Menú" (1990), una recopilació de cançons populars d’arreu del món, i l'últim enregistrament dut a terme l'any 2018 "Collarets de Llum", una recopilació de músiques del Món.

  • Collarets de llum

    Aquest enregistrament consisteix en 12 cançons del nostre repertori actual, es un format musical que és gronxa entre una varietat d'estils: Nova Cançó, Música de Segle XX i Música Brasilera. Agrair a totes aquelles persones que l'han fet possible.

Director de la Coral Ressò.

  • Jaume Valero

    Nascut a Barcelona. Comença els estudis musicals al cap de 8 anys. Va formar part de l'Escolania de la Catedral de Barcelona i de l'Escolania del Temple Expiatori del Sagrat Cor (Tibidabo) on s'inicià en l'aprenentatge del piano i llaüt.

    En sortir de l'Escolania inicia la seva experiència en el món coral. La primera va ser la Coral d'Antics Escolans de Montserrat, tot seguit per la Coral La Lira de Viladecans, el Cor Revessa, Camerata Impromptu i Coral Ressò. Va col·laborar puntualment amb el Cor del Teatre del Liceu, Orfeó Català, Coral Cantiga i Coral Carmina. Fundador, junt amb tres components més, del quartet vocal "Aumajaro". Per ampliar coneixements musicals assisteix durant dos anys a classe d'harmonia moderna a "L'Aula de Música Moderna i Jazz"

    Inquiet per tot el que envolta el cant coral comença a interessar-se per la direcció coral i assisteix al curs de direcció de la Camerata Impromptu impartits per Daniel Antolí. El febrer de l'any 2011 deixa de ser cantaire de la coral Ressò i es fa càrrec de la direcció musical del cor.